ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ: Η πρεμιέρα της ταινίας

Πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της νέας ταινίας της Λάγιας Γιούργου «Κόκκινος Ουρανός». Η ταινία γυρίστηκε το περασμένο καλοκαίρι σε αρκετά σημεία της Κρήτης.

 

Πρόκειται για ένα ερωτικό δράμα που μας αφηγείται την ιστορία του Άρη και του Στέλιου , δυο νέ ων που τους ενώνει μια στενή φιλία και κάνουν ένα καινούργιο ξεκίνημα στη ζωή τους. Μετακομίζουν σε ένα άγονο και απομακρυσμένο από τον κόσμο σημείο της Κρήτης και στήνουν ένα θερμοκήπιο. Οι τόσο διαφορετικοί χαρακτήρες τους, συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο, κάνοντας τη δουλειά να μοιάζει με παιχνίδι και τη ζωή να κυλάει ανέμελα. Η άφιξη μιας Γερμανίδας, της Κόρντοβα, φέρνει αναστάτωση, ξυπνάει τον ερωτικό πόθο και προκαλεί πρωτόγνωρα συναισθήματα. Η Κόρντοβα ανάμεσα στους δύο φίλους βρίσκει τον ιδανικό άντρα. Εκείνοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με έναν πειρασμό. Εκείνη θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα δίλημμα. Μια δυνατή φιλία δοκιμάζεται, τρεις ζωές μπλέκονται, σε έναν ερωτικό ιστό κάτω απ" τον κατακόκκινο ουρανό.

 

Η Λάγια Γιούργου, που στο παρελθόν μας έδωσε τις ταινίες «Αύριο θα "ναι Αργά» και «Λιούμπη», με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Γεωργούλη, γράφει το σενάριο και σκηνοθετεί ένα σύγχρονο ερωτικό δράμα που ασχολείται με τη φιλία και την προδοσία, τον πόθο και την αγάπη. Στην ταινία πρωταγωνιστεί μια νεανική και ταλαντούχα τριάδα ηθοποιών, η οποία αποτελείται τους Αποστόλη Τότσικα, Ορφέα Αυγουστίδη και τη Φιλανδή Pihla Viitala, ενώ συμμετέχουν και οι Ευσταθία Τσαπαρέλη, Λαέρτης Βασιλείου, Altin Huta, Αγγελική Λεμονή.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι σε αρκετά ερημικά και σπάνιας ομορφιάς σημεία της Κρήτης σε Ιεράπετρα, Ελούντα, Μάλια και Παλαιόχωρα αλλά και την πόλη των Χανίων!

 

Από την πρεμιέρα δεν θα μπορούσαν να λείψουν φυσικά οι συντελεστές της, Αποστόλης Τότσικας, Ορφέας Αυγουστίδης και Λάγια Γιούργου, με τους δύο πρώτους να πολιορκούνται από δεκάδες θαυμαστές για μία φωτογραφία και ένα αυτόγραφο, τα οποία και φυσικά δεν αρνήθηκαν, ανταποδίδοντας την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό τους.

 

«Μόνο να ζεις σε αυτό το τοπίο σε βοηθάει να λειτουργείς καλύτερα, κάτι που επέδρασε και σε εμάς και φαίνεται στην ταινία», ανέφερε ο Αποστόλης Τότσικας, ενώ και ο Ορφέας Αυγουστίδης κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος «Αυτό που μας κέρδισε όλους στα γυρίσματα είναι η απίστευτη ομορφιά της Κρήτης, πράγμα που γνωρίζουμε βέβαια όλοι μας». Από την πλευρά της η Λάγια Γιούργου δήλωσε «Όλοι λένε ότι τα καλύτερα λόγια για τους δύο πρωταγωνιστές μου και αυτό μου αρκεί. Είναι μια ταινία για τις σχέσεις δυο φίλων και είμαι απόλυτα ικανοποιημένοι από τις ερμηνείες τους».

 

 

Πίσω