ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΝΟΝΟΣ: Η πρεμιέρα της ταινίας

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην πρεμιέρα της νέας ταινίας της Όλγας Μαλέα «Πρώτη Φορά Νονός». Η ταινία, τα γυρίσματα της οποίας πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι στο νησί μας, είναι βασισμένη σε ένα διήγημα του Νίκου Παπανδρέου, από το πρώτο και πολύ επιτυχημένο βιβλίο του «10 Μύθοι και μια πραγματικότητα»: Δεκαετία του "60. Μεγαλωμένος στην Καλιφόρνια, ο 11χρονος γιος ενός διάσημου πολιτικού, πηγαίνει στην Κρήτη να βαφτίσει το μωρό ενός υποψήφιου βουλευτή. Εκεί θα γίνει «Πρώτη φορά νονός» ...για το καλό της δημοκρατίας και την αγάπη του πατέρα του. Οι κωμικοτραγικές δοκιμασίες που περνά, αλλά και μια καινούρια φιλία, θ" αποκαλύψουν τον δικό του δρόμο για τη ζωή...

 

Παρόντες όλοι οι συντελεστές της ταινίας, η σκηνοθέτιδα Όλγα Μαλέα («Λουκουμάδες με Μέλι», «Ριζότο», «Η Διακριτική Γοητεία των Αρσενικών», «Ο Οργασμός της Αγελάδας»), ο Αντώνης Καφετζόπουλος (Λευτέρης Παναγάκης, υποψήφιος βουλευτής), η Ελένη Καστάνη (σύζυγος του Παναγάκη), ο μικρός Τεξ Παρντού (Άλεξ, γιος του πολιτικού και μελλοντικός νονός), ο Μάνος Γαβράς (Νικήτας, αδερφός του Παναγάκη), η μικρή Άννα Λουιζίδη (Μυρτώ, κόρη του Παναγάκη), η καλλιτεχνική διευθυντής Εύα Νάθενα και οι παραγωγοί της ταινίας Κώστας Λαμπρόπουλος, Διονύσης Σαμιώτης και Μάνος Κρεζίας. Το παρόν έδωσε και ο συγγραφέας του βιβλίου Νίκος Παπανδρέου.

 

Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να γευθούν Κρητικά εδέσματα, από ξεροτήγανα έως ρακί, ώστε να μπουν στο κλίμα της ταινίας. Ακολούθησε η προβολή της, όπου όλοι ξεκαρδίστηκαν με τα καμώματα του μικρού «Άλεξ» και τις ραδιουργίες του «Παναγάκη».

 

 

Πίσω