...του κινηματογράφου!


Τον Ιούλιο του 1966, πραγματοποιεί την εμφάνισή του ένας νέος θερινός κινηματογράφος στην πόλη του Ρεθύμνου. Το όνομά του «ΠΑΝΤΕΛΗΣ». Με λιτό εξοπλισμό, σύμφωνα και με τις συνθήκες της εποχής, που αποτελείται από μία μηχανή προβολής και ένα αυτοσχέδιο ξύλινο μεγάφωνο (τα οποία εκθέτονται έως και σήμερα στο φουαγιέ του κινηματογράφου), μια οθόνη και καρέκλες καφενείου. Παιδιά με καλάθια πουλούσαν αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, ενώ όσοι επιθυμούσαν αγόραζαν τα περίφημα μέχρι και σήμερα σουβλάκια από το κυλικείο. Σε μια εποχή ιδιαίτερης άνθισης για τον ελληνικό κινηματογράφο, το κοινό της πόλης αγκαλιάζει τη νέα αυτή προσπάθεια, βρίσκοντας διέξοδο στην καθημερινή του ψυχαγωγία.

Το 1979 ο κινηματογράφος μετατρέπεται σε χειμερινό. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της αίθουσας, για δέκα περίπου χρόνια, ήταν η συρόμενη οροφή η οποία άνοιγε τους θερινούς μήνες μετά τη δύση του ηλίου.

Το 1998 ο κινηματογράφος αποκτά μία επιπλέον αίθουσα και μετονομάζεται σε «CINELAND ΠΑΝΤΕΛΗΣ». Έτσι, το κοινό του Ρεθύμνου αποκτά μία ακόμα επιλογή στην ψυχαγωγία του.

Τρία χρόνια αργότερα, ξεκινάει ένας νέος δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης του κοινού. Η ηλεκτρονική ιστοσελίδα του κινηματογράφου είναι πλέον «on line», μια πρωτοποριακή κίνηση για την εποχή στον τομέα των κινηματογραφικών αιθουσών.

Το 2011, ο κινηματογράφος εισέρχεται στην ψηφιακή εποχή. Προχωρά στην απόκτηση ψηφιακής κινηματογραφικής μηχανής με δυνατότητα προβολής 3D ταινιών στη Cineland 1.

Το 2014 ψηφιοποιείται πλήρως με την προσθήκη ψηφιακής κινηματογραφικής μηχανής με δυνατότητα προβολής 3D ταινιών στη Cineland 2. Μάλιστα, στο τέλος της ίδιας χρονιάς η Cineland 1 γίνεται η μοναδική αίθουσα στην Κρήτη και μία από τις 9 σε όλη την Ελλάδα, όπου η ταινία «ΧΟΜΠΙΤ: Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΣΤΡΑΤΩΝ» προβάλλεται σε HFR 3D.

 

...της ιστοσελίδας!


Ήταν 2001 όταν ξεκινήσαμε δειλά δειλά μια προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού για τα κινηματογραφικά δρώμενα στο Ρέθυμνο. Το εγχείρημα δύσκολο, καθώς ήταν μια εποχή που το διαδίκτυο δεν είχε μεγάλη ανάπτυξη στη χώρα μας, όμως με τη δική σας στήριξη, η ιστοσελίδα μας κατέρριπτε το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ επισκέψεων.

Το 2011 πραγματοποιείται ένας ριζικός ανασχεδιασμός της ιστοσελίδας, κάνοντας ένα βήμα παραπέρα. Πλέον, πέρα από τα καθιερωμένα για μια ταινία, όπως η υπόθεσή της, οι συντελεστές και το τρέιλερ, πλέον υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης για αρκετά παραλειπόμενα και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για αυτήν. Ακόμα, τα πάντα για τις ταινίες που προβάλλονται ή θα προβληθούν σύντομα στις αίθουσές μας και φυσικά όλα αυτά αποστέλλονται σε εσάς με e-mail ή SMS. Τα τελευταία νέα από το χώρο του κινηματογράφου είναι εδώ για σας, αλλά και αρκετοί διαγωνισμοί που θα σας δώσουν την ευκαιρία να διεκδικήσετε προσκλήσεις. Τέλος, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στα γυρίσματα και τις πρεμιέρες των ταινιών που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια στο νησί μας.

Το 2015, στα πλαίσια της αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών, η ιστοσελίδα ανανεώνεται ώστε να συμβαδίζει με την τεχολογική εξέλιξη και τις απαιτήσεις της εποχής. Το ίδιο έτος διατίθεται προς δωρεάν λήψη εφαρμογή για φορητές συσκευές που φέρουν λογισμικό iOS και Android.

Καλή περιήγηση...!