Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας «Η ΡΟΖΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ»!

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Κορδέλλα (τηλεοπτικές σειρές «Αναστασία», «Απών», «Τζιβαέρι», «Λούφα και Παραλλαγή»), ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας «Η ΡΟΖΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ», μιας δυνατής ιστορίας βασισμένης στο μυθιστόρημα του Γιάννη Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη, «Ισμαήλ και Ρόζα». Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη και Μυτιλήνη.
 
Η αινιγματική Σμυρνιά αρχόντισσα Ρόζα ζει επί δεκαετίες με το βάρος ενός μυστικού, που κρατά πεισματικά σφραγισμένο ακόμα και από την 28χρονη εγγονή της Μαριάννα, τον μοναδικό άνθρωπο που έχει στον κόσμο. Ένα μυστικό που έρχεται από την Σμύρνη του 1922. Το συλλεκτικό πάθος του Δημήτρη, ενός αρχιτέκτονα που αναζητεί στα παράλια της Μικράς Ασίας ίχνη από τις χαμένες πατρίδες, μια παλιά φωτογραφία κι ένα νυφικό λερωμένο με αίμα, γίνονται αφορμή για να ανασυρθεί, 60 χρόνια μετά, μια ερωτική ιστορία από το παρελθόν, που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές της Μαριάννας και του Δημήτρη.
 
Το καστ της ταινίας απαρτίζεται από τους Τάσο Νούσια, Ευγενία Δημητροπούλου, Λήδα Πρωτοψάλτη, Γιλμάζ Γκρουντά, Γιούλικα Σκαφιδά, Πέτρο Λαγούτη, Τζεμ Ακσακάλ, Χάρη Εμμανουήλ, Κώστα Καζανά, Αϊσάν Σουμερτζάν, Γιάννη Θωμά και Σήφη Πολυζωίδη. Το σενάριο είναι της Χριστίνας Λαζαρίδη, διευθυντής φωτογραφίας ο Κωστής Γκίκας, παραγωγός ο Πάνος Παπαχατζής, με συμπαραγωγούς τους Ειρήνη Σουγανίδου, Seyhan Baran και ΟΤΕ ΤV, ενώ τη μουσική υπογράφει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.
 
Η ταινία θα προβληθεί το Δεκέμβριο.

 

Πίσω