Εμμ. Πορτάλιου 3-5 74 132 Ρέθυμνο, Κρήτη.Τηλ.: 28310 29241. Fax: 28310 51403.E-mail: info@cinelandpantelis.gr
iphone application cinelandpantelis android application cinelandpantelis

Πρεμιέρα για το «ΞΑ ΜΟΥ»!

Πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της ταινίας «ΞΑ ΜΟΥ», της Κλειώς Φανουράκη. Παρόντες όλοι οι συντελεστές της ταινίας, οι πρωταγωνιστές Γιώργος Χωραφάς, Λευτέρης Ελευθερίου, Σοφία και Άγγελος Χιλ, η σκηνοθέτιδα Κλειώ Φανουράκη, ο διευθυντής φωτογραφίας Θωμάς Βαρβίας, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων και ο Γιώργης Μανωλάκης, που έγραψαν τη μουσική μαζί με τη Mάρω Θεοδωράκη. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι άνθρωποι - μη ηθοποιοί - που συνέβαλαν στη δημιουργία της ταινίας, οι οποίοι με επικεφαλής τους Γιώργη Σμπώκο και Δημήτρη Τσουπέι, εντυπωσίασαν με την ερμηνεία και τη δημιουργικότητα τους. Το παρόν έδωσαν επίσης ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας και πλήθος ακόμα κόσμου.

Με την κρητική γη ν' αποτελεί όχι απλώς πεδίο δράσης, αλλά οργανικό κομμάτι της ταινίας και φέρνοντας στο μυαλό την «αλληγορία του σπηλαίου» του Πλάτωνα, το «ΞΑ ΜΟΥ» δεν είναι απλά μια ταινία για την ελληνική κρίση. Είναι μια αισιόδοξη ταινία για όλες τις κρίσεις, εκείνες που καταρρίπτουν τις σταθερές και μας αναγκάζουν να επανεφεύρουμε τον εαυτό μας και τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους, τη γη... και τον κόσμο γύρω μας.

Η απάντηση του Τζόνι στην ξαφνική απόλυσή του από διευθυντής ξενοδοχείου, μέσα στην οικονομική κρίση, είναι το να φτιάξει κι αυτός το δικό του σπήλαιο. Από τη γυναίκα και τα παιδιά του όμως ως τους τυχαίους συνοδοιπόρους του στην Κρήτη, θα παρακινηθεί σε ανοίκεια, απρόοπτα και αναζωογονητικά βιώματα κοντά στη γη και τη φύση που ίσως τον φέρουν αντιμέτωπο με την ίδια τη δύναμη και τη θέληση του εαυτού του, με την «εξά» του και με όλα όσα υπάρχουν γύρω μας και δεν τα βλέπουμε.

Η ταινία συμμετείχε στο 57ο Φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου έτυχε θερμής υποδοχής, προβλήθηκε στο 27ο Palm Springs International Film Festival, με την προσέλευση του κοινού να είναι αρκετά εντυπωσιακή, αλλά και το πρόσφατο Φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου του Λος Άντζελες.

Η Ηρακλειώτισσα Κλειώ Φανουράκη είναι Διδάκτωρ του τμήματος Θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών στον τομέα του θεάτρου/δράματος στην εκπαίδευση. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει τις μικρού μήκους ταινίες «Φτου! Ξελευθερία για όλους» και «Μήδεια», ενώ εμφανίστηκε στην τηλεοπτική σειρά «Το νησί». Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της.

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν εξ' ολοκλήρου στην Κρήτη, ενώ η προβολή της θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Η ταινία θα προβάλλεται από την Πέμπτη 15 Ιουνίου.

 

Πίσω

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM. powered by HOTSoft.gr internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες