ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ
ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ  ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ

ΝΤΑΜΠΟ

(Dumbo)

Η νέα live action ταινία της Disney, μας συστήνει τον Χολτ Φαριέρ, ένα πρώην μεγάλο αστέρι του τσίρκου, που βρίσκει την ζωή του να διαλύεται όταν επιστρέφει από τον πόλεμο. Ο ιδιοκτήτης του τσίρκου Μαξ Μεντίτσι προσλαμβάνει το Χολτ για να φροντίζει το Ντάμπο, ένα νεογέννητο ελέφαντα με υπερμεγέθη αυτιά που τον κάνουν περίγελο του τσίρκου. Αλλά όταν τα παιδιά του Χολτ ανακαλύπτουν πως ο Ντάμπο μπορεί να πετάξει, ο αδίστακτος επιχειρηματίας Β. A. Βαντέβερ και η Κολέτ Μαρσάντ, μια ακροβάτισσα, επιδιώκουν να κάνουν το Ντάμπο, σταρ του τσίρκου.

 

Ηθοποιοί:

 

Κόλιν Φάρελ, Μάικλ Κίτον, Ντάνι ΝτεΒίτο, Εύα Γκριν, Άλαν Άρκιν, Μάικ Χίγκαμ, Λούσι ΝτεΒίτο, Τζόσεφ Γκατ, Νίκο Πάρκερ

Δανείζουν τις φωνές τους οι:

 

Χρήστος Πλαΐνης, Γιάννης Στεφόπουλος, Κώστας Φιλίππογλου, Στεφανία Φιλιάδη, Ντίνος Σούτης, Πέγκυ Μανώλα, Άγγελος Ριζόπουλος, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Πέτρος Δαμουλής, Βασίλης Μήλιος

Σκηνοθεσία:

 

Τιμ Μπάρτον

Μουσική:

 

Ντάνι Έλφμαν

Παραγωγή:

 

Τζάστιν Σπρίνγκερ, Έρεν Κρούγκερ, Κάτερλι Φρόενφελντερ, Ντέρεκ Φρέι

Σενάριο:

 

Έρεν Κρούγκερ

Είδος ταινίας:

 

Περιπέτεια φαντασίας

Συνδέσεις:

 

Επίσημη ιστοσελίδα

 

 • Τέταρτη συνεργασία για Τιμ Μπάρτον και Ντάνι ΝτεΒίτο, μετά τις ταινίες «Ο Μπάτμαν επιστρέφει», «Οι Αρειανοί επιτίθενται» και «Big Fish: Απίθανες ιστορίες».

 

 • Γουίλ Σμιθ και Τομ Χανκς ήταν υποψήφιοι για συμμετοχή στην ταινία. Μάλιστα, ο Σμιθ θα υποδυθεί το Τζίνι στην επόμενη live action ταινία της Disney, «Αλαντίν», που θα δούμε τον Μάιο.

 

 • Η Νίκο Πάρκερ είναι κόρη της Τάντι Νιούτον. Αυτή είναι η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση.

 

 • Τρίτη συνεργασία για Τιμ Μπάρτον και Εύα Γκριν, μετά τις ταινίες «Dark shadows» και «Μις Πέρεγκριν: Στέγη για ασυνήθιστα παιδιά».

   

 • Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν υπό τον παραπλανητικό τίτλο «Big ears» (Μεγάλα αυτιά).

 

 • Δεύτερη συνεργασία για Τιμ Μπάρτον και Άλαν Άρκιν, μετά την ταινία «Ο Ψαλιδοχέρης».

 

 • Στην ταινία συμμετέχει η κόρη του Ντάνι ΝτεΒίτο, Λούσι.

 

 • Στην πρωτότυπη έκδοση της ταινίας, δανείζει τη φωνή του ο Λάμπρος Καλφούντζος, Έλληνας ηθοποιός, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έχει συμμετάσχει στις ταινίες «Τζέισον Μπορν», «Justice League», «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές», «Mamma Mia! Here we go again» και «Επικίνδυνη αποστολή: Η πτώση».

 

 • Οι επόμενες live action ταινίες της Disney, βασισμένες στις αντίστοιχες επιτυχημένες κινουμένων σχεδίων είναι οι: «Αλαντίν» (Μάιος), «Ο βασιλιάς των λιονταριών» (Ιούλιος) και «Μουλάν» (Απρίλιος 2020).

 

 • Το Δεκέμβριο θα δούμε το Ντάνι ΝτεΒίτο στην ταινία «Τζουμάντζι 2».

 

Πίσω