ΠΡΕΜΙΕΡΑ
18 Ιουλ 2019
ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ
ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ  ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ

(The Lion King)

H νέα live action ταινία της Disney σε σκηνοθεσία του Γιον Φαβρό, μας ταξιδεύει μέχρι την αφρικανική σαβάνα όπου ένας μελλοντικός βασιλιάς γεννιέται. Ο μικρός Σίμπα είναι ο διάδοχος του πατέρα του, Μουσάφα. Δεν είναι όλοι χαρούμενοι στο βασίλειο όμως, με την έλευση του μικρού λιονταριού. Ο Σκαρ, ο αδελφός του Μουσάφα - και μέχρι πρότινος διεκδικητής του θρόνου - έχει άλλα σχέδια. Η μάχη για τον θρόνο θα ποτιστεί με προδοσία, οδηγώντας την κατάσταση σε τραγωδία, με αποτέλεσμα να εξοριστεί ο Σίμπα. Με την βοήθεια όμως των καινούριων φίλων του, ο Σίμπα θα μεγαλώσει και θα διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν και του στέρησαν.

 

 

 

 

Δανείζουν τις φωνές τους οι:

 

Πρωτότυπη έκδοση: Ντόναλντ Γκλόβερ, Σεθ Ρόγκεν, Τσιγουέτελ Ετζαϊόφορ, Άλφρι Γούνταρτ, Μπίλι Έιχνερ, Τζον Κάνι, Τζον Όλιβερ, Νπιγιονσέ Νόουλς-Κάρτερ, Τζέιμς Ερλ Τζόουνς, Κίγκαν-Μάικλ Κι

Σκηνοθεσία:

 

Γιον Φαβρό

Μουσική:

 

Χανς Ζίμερ

Παραγωγή:

 

Γιον Φαβρό, Τζέφρι Σίλβερ, Κάρεν Γκίλχριστ

Σενάριο:

 

Τζεφ Νέιθανσον

Είδος ταινίας:

 

Οικογενειακή

Συνδέσεις:

 

Επίσημη ιστοσελίδα

 

 

  • Η ταινία κινουμένων σχεδίων κυκλοφόρησε το 1994.

 

  • Ο Τζέιμς Ερλ Τζόουνς επαναλαμβάνει το ρόλο του Μουφάσα, ο Χανς Ζίμερ συνθέτει τη μουσική και οι Έλτον Τζον και Τιμ Ράις τα τραγούδια, όπως συνέβη και στην ταινία κινουμένων σχεδίων.

 

  • Ο Γιον Φαβρό σκηνοθέτησε τη live action ταινία «Το βιβλίο της ζούγκλας», ενώ σύντομα θα ξεκινήσει η παραγωγή της ταινίας «Το βιβλίο της ζούγκλας 2», τη σκηνοθεσία της οποίας θα αναλάβει εκ νέου.

 

  • Χρονικά είναι η επόμενη live action ταινία μετά τον «Αλαντίν», κάτι που συνέβη και με τις αντίστοιχες κινουμένων σχεδίων.

     

Πίσω