ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ
ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ  ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΕΛΟΣ

(The Professor And The Madman)

Λονδίνο, 1872. Ο καθηγητής Τζέιμς Μάρεϊ αρχίζει να συγκεντρώνει ορισμούς με αφορμή την πρώτη έκδοση του Λεξικού της Οξφόρδης για την αγγλική γλώσσα. Λαμβάνει πάνω από 10.000 λήμματα από έναν δόκτορα Γουίλιαμ Μάινορ, ο οποίος είναι τρόφιμος σε άσυλο φρενοβλαβών εγκληματιών.

Mια συναρπαστική αληθινή ιστορία παραφροσύνης, ιδιοφυΐας και εμμονής, με πρωταγωνιστές δύο αξιόλογους άντρες που άφησαν το σημάδι τους γράφοντας το Λεξικό της Αγγλικής Γλώσσας της Οξφόρδης, ένα εγχείρημα ξεκίνησε το 1857 και ήταν ένα από τα πιο φιλόδοξα και επαναστατικά έργα του ανθρώπινου πνεύματος. Στη γεμάτη μυστήριο και αγωνία ταινία, που θα μας ταξιδέψει στο σκοτεινό Λονδίνο του 19ου αιώνα, παρακολουθούμε τη συνταρακτική ιστορία πίσω από ένα μνημειώδες έργο της ανθρωπότητας μεταφέρεται στον κινηματογράφο και καθηλώνει τον θεατή με τη συναρπαστική πορεία της τρέλας δίπλα στην ιδιοφυΐα.

 

Ηθοποιοί:

 

Μελ Γκίμπσον, Σον Πεν, Νάταλι Ντόρμερ, Έντι Μάρσαν, Τζένιφερ Ελ, Τζέρεμι Ίρβιν, Ντέιβιντ Ο' Χάρα, Ιόαν Γκρούφουντ, Στέφεν Ντιλέιν, Στιβ Κούγκαν, Άινταν ΜακΆρντλι

Σκηνοθεσία:

 

Π. Μπ. Σέμραν

Μουσική:

 

Μπίαρ ΜακΚρίρι

Παραγωγή:

 

Νίκολας Χαρτιέρ, Γκαστόν Παύλοβιτς

Σενάριο:

 

Τοντ Κομαρνίτσκι, Π. Μπ. Σέμραν

Είδος ταινίας:

 

Βιογραφική

  • Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Σάιμον Γουίντσεστερ.

 

  • Ο Μελ Γκίμπσον απέκτησε τα κινηματογραφικά δικαιώματα του βιβλίου το 1999.

 

  • Πρώτη συνεργασία για Μελ Γκίμπσον και Σον Πεν.

 

  • Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Ιρλανδία.

     

Πίσω