ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ
ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ  ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ

Ο ΜΟΛΥΒΕΝΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ

Την ημέρα των γενεθλίων τους, τα δίδυμα Σάλι και Τζον παίρνουν δώρα από τους γονείς τους, ανάμεσα τους είναι και ένας στρατιώτης με ένα μόνο πόδι... όταν τα παιδιά λείπουν, όλα τα παιχνίδια ζωντανεύουν! Εκείνη την ώρα, θα γνωριστούν και θ' αγαπηθούν ο στρατιώτης της ιστορίας μας με μιαν όμορφη κούκλα μπαλαρίνα. Την αγάπη τους όμως, θα ζηλέψει ένας πανούργος και μοχθηρός αρλεκίνος, που βάζει στόχο του να χωρίσει το ερωτευμένο ζευγάρι για πάντα. Την ώρα του παιχνιδιού σπρώχνει τον μολυβένιο στρατιώτη έξω από το ανοιχτό παράθυρο και από τότε... τα ίχνη του χάνονται και ξεκινάει η μεγάλη περιπέτεια. Το τέλος έρχεται εντελώς ανατρεπτικό σε σχέση με την κλασική ιστορία του Άντερσεν που δεν θα αφήσει κανέναν απογοητευμένο!

Ο Μολυβένιος Στρατιώτης του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν είναι ένα εξαιρετικό έργο που διδάσκει στα παιδιά τη διαφορετικότητα, την αποδοχή και τη δύναμη της πραγματικής αγάπης. Ένα οικουμενικό έργο που έχει μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες. Η παράσταση γεμάτη μαγευτικούς αυτοσχεδιασμούς, μουσική, χορό και τραγούδια ζωντανεύει ένα κλίμα ρομαντισμού, ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και στο αγωνιώδες. Η γοητευτική και θεαματική σκηνογραφία και τα κοστούμια του Σιβ Σίνα μεταφέρουν τον θεατή στην ατμόσφαιρα του Λονδίνου του 1880. Η θεατρική προσαρμογή έγινε από τον Ηλία Παπακωνσταντίνου σε μια γλώσσα γλαφυρή και σύγχρονη, διατηρώντας τις ποιητικές διαστάσεις του παραμυθιού του Άντερσεν.
 

Ηθοποιοί:   Ηλίας Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Γεροντιδάκης, Σοφία Σολδάτου, Κίμωνας Δούσης, Αναστασία Γκιουβανάκη
Σκηνοθεσία:   Ηλίας Παπακωνσταντίνου
Κείμενο:   Ηλίας Παπακωνσταντίνου
Μουσική:   Απόστολος Μόσιος
Σκηνικά-Κοστούμια:   Σιβ Σίνα
Χορογραφίες:   Ράμι Καφαρσόι
Παραγωγή:   Magic Dream
Είδος παράστασης:   Παιδική
Συνδέσεις:   Επίσημη ιστοσελίδα
     
Τιμές εισιτηρίων:  
  • Προπώληση (από το ταμείο του κινηματογράφου με αρίθμηση θέσεων): 7 €
  • Ταμείο: 9 €

Ώρες προπώλησης:

  • Παρασκευή 15/03/19: 11.30 - 13.30
Πληροφορίες:   6947239091

  • Η παράσταση που την παρακολούθησαν 80.000 θεατές-παιδιά το 2016 επιστρέφει!

 

  • Ο Ηλίας Παπακωνσταντίνου έχει συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, στις παραστάσεις του Μάρκου Σεφερλή «Greece The Musicult», «Ο Ζυμαρούλης», «Ντου από παντού» και «Άλλος για Survivor?».

 

Πίσω