ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ
ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ  ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ

TOY STORY 4

Ο Γούντι ήταν πάντα σίγουρος για τη θέση του στον κόσμο και το ότι προτεραιότητα του είναι η φροντίδα του παιδιού του, είτε είναι ο Άντι είτε η Μπόνι. Οπότε, όταν το καινούριο παιχνίδι της Μπόνι, που είναι καρπός χειροτεχνίας και ακούει στο όνομα Φόρκι, αυτοαποκαλείται «σκουπίδι», ο Γούντι αναλαμβάνει να του δείξει ότι πρέπει να αγκαλιάσει το γεγονός ότι είναι ένα παιχνίδι. Όταν η Μπόνι παίρνει την παρέα σε οικογενειακή εκδρομή, ο Γούντι καταλήγει σε μία απρόσμενη παράκαμψη που του επιφυλάσσει τη συνάντηση με τη χαμένη του φίλη Λόλα. Μετά από χρόνια μοναχικής περιπλάνησης, το περιπετειώδες πνεύμα της Μπόνι και οι εμπειρίες της στον δρόμο έρχονται σε αντίθεση με την ντελικάτη, πορσελάνινη επίστρωση της. Πάνω που ο Γούντι και η Λόλα συνειδητοποιούν ότι οι κόσμοι τους είναι μακριά σε ό,τι αφορά τη ζωή τους ως παιχνίδια, την ίδια στιγμή καταλαβαίνουν ότι αυτή είναι η πιο ασήμαντη έγνοια τους.

 

Δανείζουν τις φωνές τους οι:

 

Άλκης Κούρκουλος, Γιώργος Λιάντος, Μαρία Πλακίδη, Φοίβος Ριμένας, Δημήτρης Σάρλος, Ευγενία Σκιαθά, Λορέντζο Φραγκούλης,  Τηλέμαχος Κρεβάικας, Άριελ Κωνσταντινίδη, Υρώ Μιχαλάκου, Ειρήνη Τσίγκα, Παντελής Καναράκης, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Βασίλης Μήλιος, Χριστίνα Πελεκάνη

Σκηνοθεσία:

 

Τζος Κούλι

Μουσική:

 

Ράντι Νιούμαν

Παραγωγή:

 

Μάρκ Νίλσεν, Γιόνας Ριβέρα

Σενάριο:

 

Στέφανι Φόλσον, Άντριου Στάντον

Είδος ταινίας:

 

Κινουμένων σχεδίων

Συνδέσεις:

 

Επίσημη ιστοσελίδα

 

  • Η πρώτη ταινία κυκλοφόρησε πριν από 24 χρόνια (1995), η δεύτερη πριν από 20 (1999) και η τρίτη πριν από 9 (2010).

 

  • Πρώτη μεγάλου μήκους ταινία για το σκηνοθέτη Τζος Κούλι, ο οποίος ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου για την ταινία «Τα μυαλά που κουβαλάς».

 

  • Η ταινία είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Μπαντ Λάκι, ο οποίος στην πρωτότυπη έκδοση της τρίτης ταινίας δάνεισε τη φωνή του στον Τσακλς και «έφυγε» από τη ζωή το Φεβρουάριο του 2018. Επίσης, ήταν η φωνή του Γκαρί στην ταινία «Ο Γουίνι το αρκουδάκι» και του πράκτορα Ρικ Ντίκερ στους «Απίθανοιυς».

 

  • Ο Ντον Ρικλς, φωνή του κ. Πατάτα, «έφυγε» επίσης από τη ζωή τον Απρίλιο του 2018, προτού προλάβει να ηχογραφήσει τις ατάκες του. Η Pixar, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειάς του, τις «δημιούργησε» από το αρχειακό υλικό των προηγούμενων ταινιών.

 

Πίσω