Εμμ. Πορτάλιου 3-5 74 132 Ρέθυμνο, Κρήτη.Τηλ.: 28310 29241. Fax: 28310 51403.E-mail: info@cinelandpantelis.gr
iphone application cinelandpantelis android application cinelandpantelis

Η ΡΟΖΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Σμύρνη 1922: Η Ρόζα, κόρη εύπορης οικογένειας, παντρεύεται εσπευσμένα. Aθήνα 1987: H Ρόζα ζει με την εγγονή της Μαριάννα κουβαλώντας ένα επτασφράγιστο μυστικό που δε θέλει να μοιραστεί με κανέναν. Το συλλεκτικό πάθος του Δημήτρη, ενός αρχιτέκτονα, τον οδηγεί στα παράλια της Μικράς Ασίας και στα χνάρια της αινιγματικής Ρόζας. Μια παλιά φωτογραφία και ένα νυφικό είναι αρκετά για να ανασυρθεί μια ερωτική ιστορία από το παρελθόν και να γεννηθεί μια καινούργια.

 

Ηθοποιοί:

 

Τάσος Νούσιας, Λήδα Πρωτοψάλτη, Ευγενία Δημητροπούλου, Γιλμάζ Γκρουντά, Γιούλικα Σκαφιδά, Πέτρος Λαγούτης, Τζεμ Ακσακάλ, Χάρης Εμμανουήλ, Κώστας Καζανάς, Αϊσάν Σουμερτζάν, Γιάννης Θωμάς

Σκηνοθεσία:

 

Γιώργος Κορδέλλας

Μουσική:

 

Δημήτρης Παπαδημητρίου

Παραγωγή:

 

Πάνος Παπαχατζής

Σενάριο:

 

Χριστίνα Λαζαρίδη

Είδος ταινίας:

 

Κοινωνική

Καταλληλότητα:

 

Κατάλληλη

Συνδέσεις:

 

Επίσημη ιστοσελίδα

  • Το σενάριο της ταινίας που υπογράφει η Χριστίνα Λαζαρίδη είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του Γιάννη Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη «Ισμαήλ και Ρόζα».

 

  • Τα τραγούδια της ταινίας, σε στίχους Γιώργου Κορδέλλα, ερμηνεύουν η Χάρις Αλεξίου, ο Μανώλης Μητσιάς και η Αρετή Κετιμέ.

 

  • Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Μυτιλήνη και Αθήνα.

 

  • Ο Γιώργος Κορδέλλας έχει σκηνοθετήσει τις τηλεοπτικές σειρές «Αναστασία», «Απών», «Βεντέτα», «Χορεύοντας στη σιωπή», «Μυστικά και λάθη», «Κινούμενη Άμμος», «Τζιβαέρι», «Tο φτερούγισμα του γλάρου», «Δούρειος Ίππος», και «Λούγα και παραλλαγή».

 

  • Το συνεργείο και οι ηθοποιοί βρισκόντουσαν στην Τουρκία τις ημέρες της απόπειρας του πραξικοπήματος, τον περασμένο Ιούλιο. Όλα όμως κύλησαν ομαλά και τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν με ασφάλεια.

 

  • Πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Κορδέλλα.

 

  • Ο σκηνοθέτης Χρήστος Δήμας («Amore Mio», «Νήsos», «Ο μαγικός καθρέφτης») εμφανίζεται σε έναν μικρό ρόλο στην ταινία.

 

  • Δεύτερη κινηματογραφική συνεργασία για Τάσο Νούσια και Ευγενία Δημητροπούλου μετά την ταινία «Short fuse».

 

Πίσω

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM. powered by HOTSoft.gr internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες